Підтримка громадських ініціатив/організацій

Фонд майже 15 років здійснює активну підтримку громадських ініціатив.

У 2007-2009 роках Фонд підтримав громадську ініціативу, що було спрямовано на вирішення соціальних проблем м. Берегово та Берегівського району, а також на сприяння сталому розвитку Берегівщини із залученням місцевих інішіатив, шляхом об’єднання зусиль місцевих жителів, неурядових організацій та представників місцевого бізнесу.

У відповідності з Політикою добросусідства Європейського союзу у 2008-му році розпочалося транскордонне співробітництво громадських організацій. У рамах майже однорічної програми, під час тренінгів та конференцій, 20 членів-організацій мережі АККОРД були ознайомлені з політикою добросусідства ЄС. Для членів мережі також було організовано навчальну поїздку, в межах якої представники організацій відвідали Міністерсво закордонних справ Угорщини, органи місцевих самоврядувань та соціальні установи громадських організацій.

Наступного року було організовано конференцію за участю 42 громадських організацій та міжнародних експертів, в межах якої обговорено можливості співпраці Європейського союзу з Україною. За підсумками конференції вироблено рекомендації до Національних стратегічних планів та Національних індикативних програм на 2010-2013 роки. Пропозиції були відправлені до Європейської Комісії.

Тренінг Європейського Союзу з розвитку підприємництва для закарпатських підприємців у 2009 році виявився важливою ініціативою як на регіональному, так і на національному рівні. 44 малих підприємців, які взяли участь у тренінгу, ознайомилися з можливостями підприємницької діяльності в межах Європейського Союзу, двостороннім угорсько-українським співробітництвом, здобули практичні знання стосовно створення фірм, функціонування бізнесу, захисту патентів, написання грантових заявок та моніторингу грантів.

У 2010 році провели конференції у декількох регіонах України, саме у Львові, Івано-Франківську та Берегові. Метою конферецій було ознайомлення українських громадьских організацій з принципами, стандартами та поняттями гуманітарної допомоги, а також з діяльністю європейських організацій, які працюють в гуманітарній сфері.

Фонд започаткував програму навчання з питань гуманітарної роботи для громадських організацій в Західній Україні у 2013 році. Метою програми було підвищення рівня готовності неурядових організацій Західної України до можливих катастроф, ліквідації їх наслідків шляхом передачі досвіду Угорщини в даній галузі.

На Берегівщині у 2009 році був проведений перший напівмарафон. Спортивний захід, що тоді мало назву Півмарафон «Винним краєм Берегівщини», започатковано завдяки співрпаці Фонду «Едванс» з волонтером Корпусу Миру США в Україні. Основною метою започаткування стало не тільки популяризація здорового способу життя, а й покращення стану та розвиток зеленого туризму Берегівщини. Свою нинішню назву, «Берегівський благодійний півмарафон», спортивний захід отримав у 2015 році, коли за підтримки Угорської екуменічної служби допомоги увага акцентувалась на підримці малозабезпечених родин, на благодійництві.

Фотогалерея

Пожертвування

Якщо можете, будь ласка, підтримайте роботу Фонда «Едванс», щоб ми змогли розширити коло родин, яких ми підримуємо через наші соціальні програми.

Партнери

MOS_UKRAN_vertical_RGB

Контакти

Слідкуйте за нами