Навчальний центр «Перспектива»

Навчальний центр «Перспектива» створений у 2005 році з метою надання професійно-технічної освіти соціально вразливим верствам населення м. Берегово та Берегівського району. Центр отримав акредитацію наступних професій: «Оператор комп’ютерного набору», «Соціальний робітник», «Обліковець з реєстрації бухгалтерських даних».

Підготовка, навчання соціальних робітників професійним навичкам є важливим, так на базі НЦ «Перспектива» отримали професійну освіту соціальні робітники Берегівського району. Також за замовленням Берегівського міськарайонного центру зайнятості на базі центру здійснювалась підготовка, перепідготовка безробітного населення Берегівщини.

Навчальний центр «Перспектива» співпрацьовує з навчальними закладами міста, району та області, які забезпечують вищу освіту та професійну підготовку спеціалістів, а також з навчальними закладами Угорщини. З моменту заснування співпрацьовує з міськрайонним центром зайнятості населення, з міським та районним відділами освіти, з Навчально-методичним центром професійно-технічної освіти у Закарпатській області.

Попередні освітні програми

Підтримка маргінальних груп населення, розбудова мережі громадських організацій у Західній Україні (2006-2008)

Мета: забезпечення безкоштовних навчальних курсів для безробітного населення Берегівщини; надання юридичних, соціальних та психологічних консультацій, розбудова мережі громадських організацій.

Основні знання про підприємницьку діяльність у Європейському Союзі та забезпечення закарпатських підприємців практичними знаннями у цій сфері (2009)

44 підприємці-початківці ознайомилися з практичними знаннями ведення підприємницької діяльності, можливостями створення фірм у Європейському Союзі та угорсько-українського співробітництва. 

«Відкритий світ інформаційних технологій» (Information Dissemination and Equal Access, IDEA).

Мета: розширення можливостей доступу до інформаційних технологій, удосконалювання технічних навичок і можливостей для молоді та людей різного віку, які тимчасово не працюють, осіб з обмеженими можливостями, людей пенсійного віку, безробітних, а також інших верств населення, які потребують соціальної підтримки

Права ром в Україні, сприяння ромській молоді в отриманні освіти (2010-2011)

Проект був створений для розвитку ромських громад, сприяння підвищення рівня освіти ромської учнівської молоді та її подальшого соціального та культурного розвитку.

Освітні програми, направлені на покращення стану вразливих груп населення на ринку праці в м. Берегові та м. Мішкольці У результаті дворічної програми близько 400 особам надано соціальну та юридичну консультації, акредитовані курси «Оператор комп’ютерного набору» закінчило 80 слухачів, базові комп’ютерні курси – 72, курси «Ведення сучасного домашнього господарства» – 60 безробітних жінок. Засновано мережу ACCORD, яка включила в себе 20 неурядових організацій.

Підтримка дітей з групи ризику в м. Берегові (з 2012 року)

Мета: створення соціальних та професійних умов співпраці для поліпшення добробуту дітей з кризових сімей та з різними проблемами, приділення особливої уваги їхньому фізичному та психічному здоров’ю та поліпшення умов розвитку їхніх здібностей у школі. Донор: Всесвітній фонд Дитинство, Щвеція (World Childhood Foundation)

Програма Complex Instruction Program (з 2013 року)

Основна мета проекту: втілення методики програми CIP, що була розроблена Стенфордським Університетом, в роботу шкільного викладача для забезпечення однакових можливостей для дітей із родин з різних соціальних верств населення.

Програма малих стипендій з вивчення англійської мови Посольства Сполучених Штатів Америки в Україні (English Access Microscholarship Program 2019-2021)

Програма Access здійснювалась за підтримки Посольства США в Україні, за фінансуванням Державного департаменту США, і впроваджувалась у співпраці із міжнародною неприбутковою організацією Project Harmony, Inc. Програма надавала можливість учням більше дізнатись про Сполучені Штати Америки, їх культуру і цінності, поглибити свої знання англійської мови, розвинути лідерські навички і взяти активну участь у розвитку України.

Фотогалерея

Пожертвування

Якщо можете, будь ласка, підтримайте роботу Фонда «Едванс», щоб ми змогли розширити коло родин, яких ми підримуємо через наші соціальні програми.

Партнери

MOS_UKRAN_vertical_RGB

Контакти

Слідкуйте за нами